Страници

вторник, 21 януари 2014 г.

Като няма хляб,да ядем шоколадови пасти!


Много е приятно да изядеш първата филийка от пресния хляб...обаче след ден два става вече по-твърд и не толкова пресничък...винаги ми остава!Реших да посъбера стар хляб и да измисля какво да го правя.Обаче хич не ми се щеше пак да е традиционния хлебен пудинг ...Реших да измисля нещо по-така...нещо,което не прилича на хляб! И да е здравословно(относително).

Voila!

Хлебният многошоколадов сладкиш:
3 ч.ч. галета от стар хляб
1 ч.ч. захар
40г какао
1 с.л масло
1 ч.л.сода
1 ч.л.ванилена захар
щипка сол
3 големи(l)яйца
3/4 чч мляко
100г заквасена сметана
орехи
конфитюр(моят от дюли)

Препечете леко трохите във фурната.Разделете белтъците и ги разбийте на сняг с 1/4 чаша захар.Жълтъците разбийте с още малко захар до бяло.Прибавете маслото,сметаната със разтворената в нея сода,солта,ванилията.Разреждайте с мляко.Добавете какаото и накрая белтъците.Изпечете в загрята до 180*С фурна.Докато е още топъл го намажете с конфитюр и го поръсете със смлени орехи...ммм стана супер!


Няма коментари:

Публикуване на коментар